Scroll to top

Awokado nadziewane taco


PanAdmin - 14 stycznia 2020 - 0 comments

Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Czas ogólny: 10 minut
Ilość porcji: dla 6 osób

Awokado nadziewane taco to gotowana aromatyczna mielona wołowina faszerowana dojrzałym awokado wypełnionym siekanymi pomidorami, pokrojonymi oliwkami, posiekaną sałatą i posypanym serem. Zdrowy akcent na tacos!

Składniki:

  • 500g mielonej wołowiny
  • 1 łyżka Chili w proszku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1/4 łyżeczki proszku cebulowego
  • 30g sosu pomidorowego
  • 3 awokado
  • 1 szklanka posiekanego sera cheddar
  • 1⁄4 szklanki pomidorów cherry
  • 1⁄4 szklanki sałaty posiekanej

Dodatkowe polewy:

  • kolendra
  • kwaśna śmietana

Co to jest awokado nadziewane taco?

Możesz oczywiście użyć dowolnego mięsa do nadziewanych awokado.

Następnie załaduj swoje ulubione dodatki.

Ser oczywiście, trochę pomidorów, sałata, kolendra i kwaśna śmietana to moje ulubione.

  • Mielona wołowina: gotowana i zrumieniona na patelni.
  • Chili w proszku: dodaj trochę ciepła.
  • Sól dla smaku.
  • Kminek:
  • Suszone Oregano:
  • Czosnek w proszku:
  • Cebula w proszku: posmakuj mieloną wołowinę.
  • Sos Pomidorowy: zagęścić sos mielonej wołowiny.
  • Awokado: przekroiłem o połowę i wybrałem krąg, w którym znajdowałaby się pestka.
  • Ser Cheddar: rozdrobniony
  • Wiśniowe Pomidory: krojone
  • Sałata: rozdrobniona

Polewy:

  • Kolendra: dodaje koloru i dodaje smaku.
  • Śmietana: chłodna, kremowa posypka.

Jak zrobić nadziewane awokado Taco:

  • Brązowa mielona wołowina: Dodaj zmieloną wołowinę do rondla średniej wielkości. Gotuj na średnim ogniu, aż się zrumieni.
  • Gotuj mięso: Odcedź tłuszcz, dodaj przyprawy i sos pomidorowy. Mieszaj, aby połączyć. Gotuj przez około 3-4 minuty.
  • Przygotuj awokado: usuń dół z połówki awokado. Załaduj krater pozostawiony z dołu mięsem taco. Na wierzchu ser, pomidory, sałata, kolendra i śmietana.
  • Więcej farszu: jeśli chcesz zrobić większy obszar w awokado dla dodatków, wyłóż trochę awokado i odłóż na bok, aby zrobić guacamole! Następnie wypełnij polewami.

Wskazówki dotyczące przygotowania nadziewanego awokado Taco:

  • Awokado: Do tego przepisu najlepiej używać dojrzałych awokado. Jeśli awokado jest nadal twarde lub trudne w dotyku, może ono nie mieć odpowiedniego smaku lub tekstury, które najlepiej smakują.
  • Jama awokado: po prostu wyjmij jamę za pomocą noża do obierania. Po usunięciu oceniaj obszar zarówno pionowo, jak i poziomo. Ostrożnie usuń awokado w małych kawałkach, aż będzie odpowiedniej głębokości, którą chcesz nadziać.
  • Przyprawa Taco: Aby uzyskać jeszcze zdrowsze mięso taco, spróbuj użyć przyprawy taco o niskiej zawartości sodu. Zapewni to mniej soli.
  • Rób naprzód: zmiel wołowinę wcześniej. Po schłodzeniu umieść w szczelnym pojemniku na okres do 5 dni. Gdy wszystko będzie gotowe do złożenia, podgrzej mięso w kuchence mikrofalowej lub piekarniku, aż będzie wystarczająco ciepłe.